Latest posts

8 parimat poolvääriskivi, mis toetavad õppimist

Tuntumad õppimiskivid on fluoriit, kaltsiit, püriit ja tiigrisilm. Kõik nad on ka head kivid nooremate õppurite tugeva luustiku väljaarenemiseks ning kaitseks negatiivse eest.

FLUORIIT toetab õppimisprotsesse, mõtlemist, mälu ja enesekindlust, aitab keskenduda, korda luua ja vastutustundlikkust arendada. On ka hea kivi arvutikiirguse neutraliseerimisel ning aitab ka selle vastu, et suures kollektiivis mitte viirushaiguste küüsi langeda. Lisaks on ta rühmatöö soodustaja ning suurendab käteosavust ja koordinatsiooni.

KALTSIIT on samuti suurepärane abiline, edendades kasvu ja arengut ning analüüsi- ja keskendumisvõimet. Ta parandab mälu, ergutab mõttetegevust, võitleb laiskusega ning on lisaks tugev energiate puhastaja. Kaltsiit rahustab ja tugevdab eneseusku.

PÜRIIT teeb meele erksaks, soodustab õppimisprotsesse ja meeldejätmist ning annete avaldumist. Loob eeldused eduks ja külluseks, kui õppimine on seotud äriprojektiga. Lisaks annab (tahte)jõudu, positiivsemat suhtumist ja eneseusku. Kaitseb negatiivsuse, saastatuse ja nakkushaiguste eest.

TIIGRISILM annab kandjale jõudu, julgust, enesekindlust ja praktilist mõtlemist. Teda soovitatakse arglikele lastele ning samuti talismaniks eksamile. Lisaks on tiigrisilm loovuse turgutaja, emotsioonide maandaja ning kaitsekivi.

Vähemtuntud õppimise toetaja on DUMORTIERIIT, mis mõjub samuti soodsalt mälule ja ajutööle, aitab keskenduda, luua korda ja suurendada enesedistsipliini. Dumortieriidi energia on rahustav, mistõttu on teda kasutatud ärevust tekitavates olukordades, näiteks esinemisel.
Lisaks võib õppuritele soovitada mälu parandavat ja kaitsvat KALTSEDONi, mis mõjub hästi ka enesekindlusele ja rühma stabiilsusele. Roosa kaltsedon ergutab loovust, uudishimu ja jutustamisvõimet.
Nii dumortieriit kui kaltsedon aitavad omandada võõrkeeli.
Samas HEMATIITi on soovitatud kui abimeest matemaatika ja tehniliste alade õppimisel.

Kuid ka HAULIIT ergutab mälu ja teadmisjanu. Tugevalt rahustava kivina soodustab ta ka head und, mis on iga inimese hea õppimisvõime üheks põhialuseks.
Loomulikult võib iga inimene valida ka sisetunde järgi oma kivi, mis just teda õppimisel aitab.

Posted in: Soovitused

Leave a comment